top of page

MOJA PRIČA

Maja Prović.jpg

Svi na svom putu života, imamo onaj jedan događaj koji nam je zaokrenuo ostatak života. U svojih 49 godina, probala sam puno životnih epizoda.

Sjećam se tog trenutka, ležala sam između točkova vozila koje me oborilo na zebri. Veterinar me vukao za noge govoreći mi da moram poći s njim na neko drugo mjesto. U tom trenutku , pomislila sam : super!  A ja sam crna mačka koja vjerojatno hoda po nebu.

Nesvjesna jesam li u ovom ili onom drugom svijetu . Ta sekunda činila se kao vječnost. Čak stigneš u razmišljati o toliko toga. Kako ćeš se dočekati na noge, hoćeš se uopće dočekati. Stigneš razmišljati o onima koje voliš pa čak i o smislu života.

Čini se kao da ta sekunda traje zauvijek i u njoj postoji toliko puno odgovora.

Iskustvo je izgledalo prilično zastrašujuće no stigla sam čak doći do zaključka da ako preživim ovu epizodu svog života, nikada više neću propustiti život u trenutku.

To je bilo moje obećanje Bogu i sebi. Dok tako ležim ispod vozila koje me udarilo na zebri, čujem vozača koji izlazi iz auta i govori svojoj ženi: „sada nećemo stići sinu po rođendansku tortu“.

O bože, baš mi je žao, tvoj mali neće jesti kolače, a moja kćer umalo da je ostala bez mame. Shvatiš da je cijena nesvjesnosti preskupa da bi bila plaćena. Shvatiš da je život predragocjen da bi si dopustio živjeti nesvjesnost i propustiti svoje rođendanske torte.

Svaki dan ti je rođendan kada shvatiš da se sutra ne podrazumjeva, ne postoji i možda ne dolazi. Tako je počeo moj put prema mindfulnessu. Iz obećanja danog sebi..

O MAJI

Od kako zna za sebe, kroz život ide s velikom količinom energije, orijentirana pomaganju ljudima.

30 godina živjela je u Osijeku, srcu Slavonije. Sretna je majka 26. godišnje kćeri Una Matee koja je danas njezin manager i suosnivač mind & mindfulness Akademije.

Ljubiteljica i vlasnica konja, koji su isprepleli njezinu mindfulness priču.

U svojih 25 godina rada, 4 puta mijenjala je profesiju. Po struci medicinska sestra s nekoliko godina rada na odjelu Kirurgije.

Promjenom zanimanja 1994. preko 10 godina, radila je u predškolsko-pedagoškoj ustanovi, kao odgojiteljica djece jasličke dobi, gdje je stekla neprocjenjivo životno iskustvo u radu s najmlađima.

2004. godine, nakon završenog magisterija smjer Marketing, započinje karijeru u segmentu financija i marketinga te ostaje na voditeljskim pozicijama punih 17 godina.

2008. godine, uslijed vala velikih zdravstvenih i obiteljskih izazova, započinje proces samo-transformacije svijesti i kreće na put osobne promjene.

 

2018 – završava belgijsku akademiju za osobni i poslovni rast i hrvatsku akademiju za life i mindfulness trenere.

2019 – daje otkaz na managerskoj poziciji i u 45. godini života, odlazi u privatno poduzetništvo.

Danas radi  i djeluje kao motivacijski govornik, trener mindfulness vještina i svjesnog razmišljanja, autorica je dvije knjige i prvih regionalnih mindfulness kartica za svaki dan, suosnivač „A3 mind & mindfulness Academy Croatia“ i online edukacijske platforme MINDSHIFT & MINDFULNESS, dvije konferencije: THINKING POWER koja je okupila 650 ljudi iz regije i prve regionalne MINDFUL LEADERSHIP KONFERENCIJE za svjesno vodstvo.

 

2016.

Certificirani trener mindfulnessa i life & mind coach, belgijska akademija Inge Rock.

2017.

Održala je 1.100 sati edukacije besplatno i pokrenula svoje autorske programe

2018.

Izdaje svoju prvu knjigu "Misli, kreni i ostvari SVE", o buđenju svjesnosti potencijala pojedinca.

2019.

Održava brojne seminare i edukacije kroz autorski program " MINDFULNESS ŽIVOT SADA" i ekskluzivni autorski program " A3 - pokreni, potakni i ostvari promjenu".

2020.

Održala je konferenciju " THINKING POWER", svoju prvu autorsku konferenciju za 660 ljudi. 

2021.

Predavač programa za mlade pod pokroviteljstvom UNICEF-a.
U istoj godini pokreće MINDSHIFT ONLINE, prvu hrvatsku online edukacijsku platformu s mentoringom uživo u trajanju 6. mjeseci.

2022.

Izdaje svoju drugu knjigu " MINDFULNESS - ŽIVOT SADA" i prve regionalne " MINDFULNESS KRATICE ZA SVAKI DAN", čija je prva naklada rasprodana u svega dva mjeseca. 

Autorica prve MINDFUL LEADERSHIP KONFERENCIJE. 

Osniva " A3 - MIND & MINDFULNESS ACADEMY" za trenere, edukatore, motivatore i karijeriste.

2023.

Izdaje svoju treću knjigu "ŽIVI SVJESNO, A NE STRESNO". 

Organizira prvi MINDFULNESS WITH HORSES RETREAT u Hrvatskoj.

Drugu godinu zaredom organizira MINDFUL LEADERSHIP KONFERENCIJU.

bottom of page